joi, 7 iunie 2012

Hirudoterapia

Hirudoterapia este cunoscuta si practicata de cateva mii de ani. Efectele ei, in tratarea anumitor afectiuni sunt spectaculoase si de ne inlocuit. Putem da aici exemplul varicelor sau tromboflebitei, afectiuni care nu pot fi tratate cu succes de medicina alopata. Infertilitatea, care are ca si cauza modul de viata al omului modern, de asemenea este tratata cu un mare succes prin hirudoterapie. Boli precum artrita, reumatismul, de asemenea sunt tratate cu un succes de neegalat de aceste mici vietati hirudomedicinalis, sau rebotezate mai nou (cele europene) hirudoverbana.
Medicina alopata, accepta cu greu acest tratament, cel putin la noi in tara, dar sunt si spitale in alte tari (USA, Rusia,Germania, Anglia) in care chirurgia reparatorie (reatasarea organelor) este de neconceput fara ajutorul lipitorilor. Suntem departe de intelegerea intregului proces de vindecare in anumite afectiuni si doar constatam.

Prin vechimea ei, aceasta terapie ne arata si eficienta ei, astfel mai toti hirudologii, folosesc scheme de aplicare foarte vechi, dar care si-au aratat eficacitatea. Studierea cu mijloace moderne a lipitorilor si a hirudoterapiei, a convins si mediul academic, ca acesta terapie trebue luata in seama.
Partea frumoasa a acestei terapii, este ca aproape oricine poate sa beneficieze de ea. Simplitatea ei, o face accesibila oricui.
Ce nu se stie in general despre aceasta terapie, este ca practicantul, are ca si colaborator, un mare specialist in medicina, mai exact, el lucreaza direct cu renumitul doctor HIRUDO MEDICINALIS.
Suna a gluma, dar nu e. Reuseste lipitoarea sa ne regleze tensiunea arteriala? Reuseste. Musca lipitoarea (dupa ce scaneaza zona) exact unde se afla un tromb? Da. Cauta sa muste in punctele energetice? Cu siguranta!
Cunoasteti un medic care sa stie toate astea fara sa foloseasca mijloace ajutatoare? Categoric nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu